Utrechtse Psychologen Praktijk

Wie zijn wij

 

IMG_0099Mijn naam is Dieuwke Knevel (1983), GZ psycholoog en ik ben samen met Marieke de Klerk met veel plezier de Utrechtse Psychologenpraktijk gestart. Het werken in de Generalistische Basis GGZ geeft me veel voldoening, omdat ik het fijn vind om mensen een behandeling op maat te bieden zo snel mogelijk nadat ze zich aangemeld hebben bij onze praktijk. Door mijn ervaring in de forensische en verslavingszorg heb ik veel verschillende mensen en klachten op uiteenlopende manieren behandeld. Dit en mijn persoonlijke interesse in voeding en beweging neem ik mee in mijn behandelingen. Als psycholoog vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mensen op een onbevooroordeelde en respectvolle manier te benaderen en te bevragen. Onderdeel hiervan is mensen op hun gemak te stellen en ook hoop te bieden op een zo spoedig mogelijk herstel. Ik werk op maandag, woensdag en donderdag (avond). In mijn persoonlijke leven ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen en houd ik van lezen en hardlopen.

 

 

 

 

 

Marieke De Klerk

Mijn naam is Marieke de Klerk (1978). Ik heb jaren geleden voor de studie psychologie gekozen vanuit het gevoel anderen te willen snappen, helpen en weer te zien opknappen. Ik ben opgegroeid in een typisch hulpverlenersgezin, beschouwen, analyseren en oplossen is mij door beide ouders geleerd. Ik ben werkzaam geweest bij justitie (TBS kliniek en Penitentiair Psychiatrisch Centrum) en bij de Reclassering. Deze forensische basis heeft mij geleerd scherp te zijn, out of the box te denken en inventief te zijn daar waar het om behandelen gaat. Ik ben met veel enthousiasme de praktijk gestart samen met Dieuwke. We streven dezelfde visie na en hebben dit in een fijne samenwerking weten te gieten. Ook ik ben EMDR therapeut en heb ruime ervaring met bovengenoemde behandelmethoden. Naast de praktijk staat de zorg voor mijn drie zoontjes bovenaan, uitwaaien met hen is een heerlijke ontspanning na mijn werkdag.

De grootste uitdaging zie ik in het op maat weten te maken van de behandelingen, waarbij ik door mijn ervaring uit verschillende stromingen kan putten en samenvoegen. Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag, donderdagavond en vrijdag.

 

 

 

Sabine-1

Ik ben Sabine van Roosmalen (1982), GZ-psycholoog en EMDR therapeut (in opleiding tot EMDR practioner). Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor EMDR en hierbinnen bij de Special Interest Group EMDR en Zwangerschap.

Sinds 2015 werk ik met veel plezier in de Utrechtse Psychologenpraktijk. Omdat we hier veelal gezonde mensen behandelen die zijn vastgelopen op een specifiek gebied, kunnen we ze ook écht helpen en beter maken met een relatief kort traject. Dit geeft veel voldoening en werkplezier.

Ik heb zowel een studie criminologie als psychologie volledig afgerond en heb de eerste jaren dan ook gewerkt in een forensische setting en de verslavingszorg, alwaar ik beide kon combineren. Het werken met mensen met multiproblematiek heeft mij met name geleerd hoe belangrijk het is om gewoon contact te maken met iemand, zonder direct een protocol in te zetten, en om flexibel te zijn in technieken en tempo. Dit maakt dat ik een eclectische behandelstijl heb en daar waar mogelijk en nodig verschillende stromingen en technieken combineer. De therapeutische relatie neemt hierin een belangrijke plek. Ik hanteer de behandelvisie: zo kort en praktisch als kan, zo lang als nodig. Dit betekent dat ik eerlijk tegen je zal zijn als ik denk dat er meer nodig is dan alleen behandeling in de basis GGZ. Samen met jou zoek ik dan naar een geschikte vervolgplek met een goeie overdracht.

Ik woon in Utrecht met mijn vriend en drie kleine kinderen. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag (avond) en donderdag.

 

Maud-1

Mijn naam is Maud Lazaroms (1981)*. Met veel plezier maak ik sinds 2016 deel uit van het team van de Utrechtse Psychologenpraktijk en behandel ik mensen met angst- en stemmingsklachten en klachten als gevolg van een trauma. Tevens bied ik hulp bij vragen op het gebied van seksuele gezondheid. Dit kan gaan om vragen rondom genderidentiteit of seksuele oriëntatie, maar ook behandeling op het gebied van seksueel geweld, negatieve- of traumatische ervaringen, seksuele disfuncties of seksualiteit na een ingrijpende medische behandeling of bevalling.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik als psycholoog binnen het middelbaar beroepsonderwijs en de gezondheidszorg veel complexe problematiek gezien maar vooral gemerkt hoe veerkrachtig mensen zijn en wat ik daarin kan betekenen. Dat heeft mij gemotiveerd om me verder te specialiseren, o.a. op het gebied van traumaverwerking en seksualiteit. Voor mij zijn een veilige sfeer, betrokkenheid, transparantie, en maatwerk essentieel. Ik ben zeer bevlogen en maak graag tijd om mezelf voortdurend verder te scholen en ontwikkelen.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk geef ik trainingen op het gebied van seksualiteit en weerbaarheid voor jongeren, zorg- en onderwijsprofessionals. Daarnaast schrijf ik graag; voor vakbladen, maar ook korte verhalen en toneel. In mijn vrije tijd vind je mij vaak hardlopend, op de wielrenfiets of achter de piano. Ik woon met veel plezier met mijn vriend in Utrecht. Mijn werkdagen in de praktijk zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

*Psycholoog NIP, consulent seksuele gezondheid, geregistreerd bij de Nederlandse wetenschappelijke vereniging voor seksuologie (NVVS) – EMDR-therapeut – Cognitief Gedragstherapeut VGCT i.o.

 

 

darjaIk ben Darja Ijland (1977) en werk per februari 2017 bij de praktijk. Voor mij betekende dat een prettig weerzien van oud-collega’s. Met bijna alle therapeuten heb ik op een goed moment samengewerkt of heeft mijn pad dat van hen gekruist. Nadat ik was afgestudeerd in de Klinische Psychologie ben ik voornamelijk in de forensische psychiatrie gaan werken waar ik ruime ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen en behandelmethoden. Door bijscholing, intervisie en supervisie heb ik mijn kennis altijd up-to-date gehouden en blijf ik leren.  Na ruim 11 jaar zowel klinische als ambulante ervaring te hebben opgedaan heb ik geleerd dat ik als behandelaar betrokken en empathisch ben en goed kan aansluiten bij klachten van cliënten. Op een laagdrempelige, transparante maar doelgerichte manier werk ik naar klachtenvermindering toe. Door, zonder oordeel, goed te luisteren lukt het om samen met de cliënt helderheid te verschaffen in wat vaak een onoverzichtelijke kluwen gedachten lijkt. Gedragspatronen en valkuilen worden inzichtelijk en keer op keer blijkt dat mensen sterker zijn dan ze denken. Ik ben blij dat ik kan helpen dat inzichtelijk te maken. Iedereen is uniek en verdient maatwerk; door de cliënt centraal te stellen en mijn ervaring en kennis van behandelmethoden lukt het mij om dat te bieden. Mijn werkdagen zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Verder woon ik samen met mijn man en drie kinderen in Amsterdam, waar ik graag met lekker eten en drinken geniet van mijn vrije tijd en gezin.

 

ImageMijn naam is Renske de Vries (1987) en ik werk sinds januari 2017 op de maandag en woensdag bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. Ik ben opgeleid tot (neuro)psycholoog en ben op dit moment in opleiding tot GZ psycholoog. Naast psycholoog ben ik tevens fysiotherapeut en ik vind de combinatie van beide vakgebieden interessant om mee te nemen in de therapiesessies. Mentale en fysieke klachten gaan vaak hand in hand en daarom leg ik de focus van de behandeling niet alleen op het verminderen van de psychische klachten, maar bijvoorbeeld ook op adviezen omtrent leefstijl/ beweging. Ik kijk graag samen met de client welke veranderingen in denkpatronen of gedrag eraan kunnen bijdragen dat iemand zich weer prettiger voelt. Daarnaast voer ik diagnostiek uit, bijvoorbeeld gericht op persoonlijkheid, intelligentie of om uit te zoeken of er sprake is van ADHD. Ervaring met het werken met verschillende doelgroepen, zowel in de fysiotherapie als psychologie, heeft mij geleerd dat maatwerk belangrijk is; welke behandeling of protocol werkt, verschilt per client. Ik vind het belangrijk om te focussen op iemands sterke eigenschappen en vaardigheden, om die weer te leren inzetten en daarmee situaties beter te kunnen hanteren. Verder woon ik samen met mijn vriend in Utrecht en ga ik ter ontspanning graag sporten (o.a. hardlopen) of borrelen en lekker eten met vrienden.

 

Foto Website UPPIk ben Maddy Harnas (1984) en werk sinds september 2017 met veel plezier bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. In mijn werk als psycholoog vind ik het van belang dat cliënten op hun gemak zijn en zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens bespreekbaar te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed te luisteren en niet veroordelend te zijn, zodat cliënten zich gehoord en gerespecteerd voelen.

Ik streef naar het bieden van behandeling op maat. Dit doe ik door tijdens de behandeling gebruik te maken van bewezen, effectieve behandelmethoden en deze af te stemmen op iemands specifieke situatie.

Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan binnen diverse GGZ-instellingen, zowel in Nederland als in het buitenland. Vanuit mijn persoonlijke interesse voor een gezonde leefstijl, heb ik ook op dit gebied diverse cursussen gevolgd. Mijn kennis houd ik up-to-date door het volgen van bij- en nascholing, intervisie en supervisie.

Ik woon samen met mijn partner en onze twee kinderen in Utrecht. Ik hou van reizen, hardlopen en lekker eten met familie en vrienden. Mijn werkdagen zijn: dinsdag, woensdag en donderdag.

 

 

 

Elco

Ik ben Eelco van Doorn (1971), GZ-psycholoog, en ik werk sinds mei 2018 bij de Utrechtse Psychologen Praktijk. Naast deze functie ben ik werkzaam in de forensische psychiatrie. Ik heb hier veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met complexe problematiek, zoals persoonlijkheidsstoornissen, psychotische en ontwikkelingsstoornissen, agressie- en emotieregulatieproblemen, verslaving en (complex) trauma. Tijdens mijn opleiding tot EMDR-therapeut ben ik enthousiast geworden om te gaan werken in de generalistische basis GGZ. De combinatie van complexe en minder complexe problematiek zorgt voor een leuke afwisseling en werkt inspirerend. In het werken met cliënten maak ik veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en schematherapie.