Utrechtse Psychologen Praktijk

Wie zijn wij

 

Utrechtse Psychologenpraktijk - okt 2020-1Ik ben Dieuwke Knevel (1983), GZ psycholoog (BIG 99917797025) en praktijkhouder met Marieke. Het werken in de Generalistische Basis GGZ geeft me veel voldoening, omdat ik het fijn vind om mensen een behandeling op maat te bieden zo snel mogelijk nadat ze zich aangemeld hebben bij onze praktijk. Door mijn ervaring in de forensische en verslavingszorg heb ik veel verschillende mensen en klachten op uiteenlopende manieren behandeld. Dit en mijn persoonlijke interesse in voeding en beweging neem ik mee in mijn behandelingen. Als psycholoog vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mensen op een onbevooroordeelde en respectvolle manier te benaderen en te bevragen. Onderdeel hiervan is mensen op hun gemak te stellen en ook hoop te bieden op een zo spoedig mogelijk herstel. Ik werk op maandag, dinsdag (avond) en woensdag. In mijn persoonlijke leven ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen en houd ik van lezen en hardlopen.

 

 

 

Utrechtse Psychologenpraktijk - okt 2020-15Mijn naam is Marieke de Klerk (1978), GZ-psycholoog (BIG 59917761825) en praktijkhouder met Dieuwke. Ik ben een psycholoog vanuit mijn gevoel anderen te willen snappen, helpen en weer te zien opknappen. Ik ben beschouwend, analytisch en oplossingsgericht. Ik ben werkzaam geweest bij justitie (TBS kliniek en Penitentiair Psychiatrisch Centrum) en bij de Reclassering. Deze forensische basis heeft mij geleerd scherp te zijn, out of the box te denken en inventief te zijn daar waar het om behandelen gaat. Ik ben EMDR therapeut (VEN) en schematherapeut. Naast de praktijk staat de zorg voor mijn drie zoontjes bovenaan, uitwaaien met hen is een heerlijke ontspanning. Mijn werkdagen zijn maandag (avond), woensdag en vrijdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrechtse Psychologenpraktijk - okt 2020-5Ik ben Maddy Harnas (1984), GZ-psycholoog (BIG 39928733425) en sinds 2017 werkzaam bij de Utrechtse Psychologen Praktijk. Met veel plezier en passie werk ik binnen de Basis GGZ. Binnen mijn werk als psycholoog vind ik het belangrijk om goed te luisteren en onbevooroordeeld te zijn, zodat mensen zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelen. Ik bied daarom graag een veilige sfeer, waarbinnen mensen zich op hun gemak voelen om gedachten en gevoelens vrij te kunnen delen. Binnen de behandeling richt ik mij op herstel van klachten, maar ook op bewustwording en het vergroten van inzicht. Daarnaast heb ik aandacht voor het doorbreken van belemmerende gedachten- en gedragspatronen en het vergroten van eigen kracht. Ik maak binnen de behandeling o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en technieken uit de schematherapie.

 Ik woon samen met mijn vriend en twee heerlijke kinderen in Utrecht. Ik ben dol op vakanties naar zonnige landen, het gezelschap van mijn familie en vrienden, sporten in de buitenlucht en een stuk Franse kaas.
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrechtse Psychologenpraktijk - okt 2020-9Mijn naam is Naomi Schager, Psychotherapeut (BIG: 59923670516) en ik ben sinds 2020 werkzaam bij de Utrechtse Psychologen Praktijk. Naast mijn functie in deze praktijk ben ik werkzaam in de specialistische GGZ bij de Care-Express. Daar werk ik voornamelijk met adolescenten, jongvolwassenen en ouders. Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan binnen het onderwijs, gesloten jeugdzorg, bemoeizorg en de ambulante gezondheidszorg. Ik help mensen om te gaan met verschillende problemen (waaronder angst, somberheid, boosheid, stemmings- wisselingen en trauma).  Ik heb veel ervaring met complexe problematiek en probeer door oprecht contact te maken aan te sluiten bij de behoeften van mijn cliënten. Ik werk met onder andere schema therapie om disfunctionele patronen inzichtelijk te maken en om te buigen en trauma behandeling zoals EMDR. Mijn werkstijl typeert zich door mijn enthousiasme, humor en “out of the box” denken. Ik ben getrouwd, heb een dochtertje en een hond. Mijn werkdagen zijn dinsdag en woensdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrechtse Psychologenpraktijk - okt 2020-13Mijn naam is Romy Kleijn(1988), GZ-psycholoog  en ik werk sinds maart 2019 samen met de Utrechtse Psychologenpraktijk. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van de mastertitel in 2011 ben ik als psychologe aan de slag gegaan bij diverse organisaties. Op deze manier heb ik kennis kunnen maken met verschillende visies en werkwijzen binnen mijn vakgebied. Bovendien heb ik mensen mogen behandelen met zeer uiteenlopende problemen. Deze ervaring zet ik vandaag de dag in bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. Door middel van bij- en nascholing, intervisie en supervisie houd ik mijn kennis up to date. De vraag waarom gedragen of voelen mensen zich zoals ze zich gedragen of voelen vormt het uitgangspunt van mijn behandelingen. Ik wil mensen écht begrijpen, zonder oordeel. Pas als ik jouw verhaal of probleem volledig begrijp en jij je begrepen voelt kunnen we “verder”. Dat wil zeggen onderzoeken wat jij nodig hebt om geholpen te worden én om stappen te zetten in de goede richting. Ik help je bij dit proces en we zullen dit samen doen. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van onder andere cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, en interventies vanuit de positieve psychologie. Naast mijn werk breng ik mijn tijd graag door met mijn partner en ons zoontje. We wonen met veel plezier in Utrecht. In de weekenden zijn we meestal bij familie en vrienden te vinden. Verder vind ik het fijn om te sporten; wielrennen en hardlopen zijn mijn favoriet. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag.