Utrechtse Psychologen Praktijk

Wie zijn wij

 

IMG_0099Mijn naam is Dieuwke Knevel (1983), GZ psycholoog (BIG 99917797025) en ik ben samen met Marieke de Klerk met veel plezier de Utrechtse Psychologenpraktijk gestart. Het werken in de Generalistische Basis GGZ geeft me veel voldoening, omdat ik het fijn vind om mensen een behandeling op maat te bieden zo snel mogelijk nadat ze zich aangemeld hebben bij onze praktijk. Door mijn ervaring in de forensische en verslavingszorg heb ik veel verschillende mensen en klachten op uiteenlopende manieren behandeld. Dit en mijn persoonlijke interesse in voeding en beweging neem ik mee in mijn behandelingen. Als psycholoog vind ik het belangrijk om goed te luisteren en mensen op een onbevooroordeelde en respectvolle manier te benaderen en te bevragen. Onderdeel hiervan is mensen op hun gemak te stellen en ook hoop te bieden op een zo spoedig mogelijk herstel. Ik werk op maandag, dinsdag (avond) en woensdag. In mijn persoonlijke leven ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen en houd ik van lezen en hardlopen.

 

 

 

 

 

Marieke De Klerk

Mijn naam is Marieke de Klerk (1978), GZ-psycholoog (BIG 59917761825). Ik heb jaren geleden voor de studie psychologie gekozen vanuit het gevoel anderen te willen snappen, helpen en weer te zien opknappen. Ik ben opgegroeid in een typisch hulpverlenersgezin, beschouwen, analyseren en oplossen is mij door beide ouders geleerd. Ik ben werkzaam geweest bij justitie (TBS kliniek en Penitentiair Psychiatrisch Centrum) en bij de Reclassering. Deze forensische basis heeft mij geleerd scherp te zijn, out of the box te denken en inventief te zijn daar waar het om behandelen gaat. Ik ben met veel enthousiasme de praktijk gestart samen met Dieuwke. We streven dezelfde visie na en hebben dit in een fijne samenwerking weten te gieten. Ook ik ben EMDR therapeut en heb ruime ervaring met bovengenoemde behandelmethoden. Naast de praktijk staat de zorg voor mijn drie zoontjes bovenaan, uitwaaien met hen is een heerlijke ontspanning na mijn werkdag.

De grootste uitdaging zie ik in het op maat weten te maken van de behandelingen, waarbij ik door mijn ervaring uit verschillende stromingen kan putten en samenvoegen. Mijn werkdagen zijn maandag (avond), woensdag en vrijdag.

 

 

 

Sabine-1

Ik ben Sabine van Roosmalen (1982), GZ-psycholoog (BIG 0941480272)en EMDR therapeut/practioner). Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor EMDR en hierbinnen bij de Special Interest Group EMDR en Zwangerschap.

Sinds 2015 werk ik met veel plezier in de Utrechtse Psychologenpraktijk. Omdat we hier veelal gezonde mensen behandelen die zijn vastgelopen op een specifiek gebied, kunnen we ze ook écht helpen en beter maken met een relatief kort traject. Dit geeft veel voldoening en werkplezier.

Ik heb zowel een studie criminologie als psychologie volledig afgerond en heb de eerste jaren dan ook gewerkt in een forensische setting en de verslavingszorg, alwaar ik beide kon combineren. Het werken met mensen met multiproblematiek heeft mij met name geleerd hoe belangrijk het is om gewoon contact te maken met iemand, zonder direct een protocol in te zetten, en om flexibel te zijn in technieken en tempo. Dit maakt dat ik een eclectische behandelstijl heb en daar waar mogelijk en nodig verschillende stromingen en technieken combineer. De therapeutische relatie neemt hierin een belangrijke plek. Ik hanteer de behandelvisie: zo kort en praktisch als kan, zo lang als nodig. Dit betekent dat ik eerlijk tegen je zal zijn als ik denk dat er meer nodig is dan alleen behandeling in de basis GGZ. Samen met jou zoek ik dan naar een geschikte vervolgplek met een goeie overdracht.

Ik woon in Utrecht met mijn vriend en drie kleine kinderen. Mijn werkdagen is woensdag.

 

Maud-1

Mijn naam is Maud Lazaroms (1981)*. Met veel plezier maak ik sinds 2016 deel uit van het team van de Utrechtse Psychologenpraktijk en behandel ik mensen met angst- en stemmingsklachten en klachten als gevolg van een trauma. Tevens bied ik hulp bij vragen op het gebied van seksuele gezondheid. Dit kan gaan om vragen rondom genderidentiteit of seksuele oriëntatie, maar ook behandeling op het gebied van seksueel geweld, negatieve- of traumatische ervaringen, seksuele disfuncties of seksualiteit na een ingrijpende medische behandeling of bevalling.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik als psycholoog binnen het middelbaar beroepsonderwijs en de gezondheidszorg veel complexe problematiek gezien maar vooral gemerkt hoe veerkrachtig mensen zijn en wat ik daarin kan betekenen. Dat heeft mij gemotiveerd om me verder te specialiseren, o.a. op het gebied van traumaverwerking en seksualiteit. Voor mij zijn een veilige sfeer, betrokkenheid, transparantie, en maatwerk essentieel. Ik ben zeer bevlogen en maak graag tijd om mezelf voortdurend verder te scholen en ontwikkelen.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk geef ik trainingen op het gebied van seksualiteit en weerbaarheid voor jongeren, zorg- en onderwijsprofessionals. Daarnaast schrijf ik graag; voor vakbladen, maar ook korte verhalen en toneel. In mijn vrije tijd vind je mij vaak hardlopend, op de wielrenfiets of achter de piano. Ik woon met veel plezier met mijn vriend in Utrecht. Mijn werkdagen in de praktijk zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

*Psycholoog NIP, consulent seksuele gezondheid, geregistreerd bij de Nederlandse wetenschappelijke vereniging voor seksuologie (NVVS) – EMDR-therapeut – Cognitief Gedragstherapeut VGCT i.o.

 

 

 

Foto Website UPPIk ben Maddy Harnas (1984) en werk sinds september 2017 met veel plezier bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. In mijn werk als psycholoog vind ik het van belang dat cliënten op hun gemak zijn en zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens bespreekbaar te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed te luisteren en niet veroordelend te zijn, zodat cliënten zich gehoord en gerespecteerd voelen.

Ik streef naar het bieden van behandeling op maat. Dit doe ik door tijdens de behandeling gebruik te maken van bewezen, effectieve behandelmethoden en deze af te stemmen op iemands specifieke situatie.

Ik heb klinische en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en heb de afgelopen jaren ervaring opgedaan binnen diverse GGZ-instellingen, zowel in Nederland als in het buitenland. Vanuit mijn persoonlijke interesse voor een gezonde leefstijl, heb ik ook op dit gebied diverse cursussen gevolgd. Mijn kennis houd ik up-to-date door het volgen van bij- en nascholing, intervisie en supervisie.

Ik woon samen met mijn partner en onze twee kinderen in Utrecht. Ik hou van reizen, hardlopen en lekker eten met familie en vrienden. Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag en donderdag.

 

 

 

 

IMG_2682

Ik ben Eelco van Doorn (1971), GZ-psycholoog (BIG 09915536525), en werkzaam bij de Utrechtse Psychologen Praktijk sinds mei 2018. Ik heb meerdere jaren in de forensische psychiatrie gewerkt en veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met complexe problematiek, zoals persoonlijkheidsstoornissen, psychotische en ontwikkelingsstoornissen, agressie- en emotieregulatieproblemen, verslaving en (complex) trauma. Tijdens mijn opleiding tot EMDR-therapeut ben ik enthousiast geworden om te gaan werken in de generalistische basis GGZ. Ik maak veel gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. 
Mijn werkdagen zijn dinsdag (avond), woensdag, donderdag en vrijdag.

 

 

 

 

 

 

Foto_CV

Mijn naam is Naomi Schager, Psychotherapeut (BIG: 59923670516) en ik ben sinds 2020 werkzaam bij de Utrechtse Psychologen Praktijk. Naast mijn functie in deze praktijk ben ik werkzaam in de specialistische GGZ bij de Care-Express. Hier werk ik voornamelijk met adolescenten, jongvolwassenen en ouders.
Door de jaren heen heb ik ervaring opgedaan binnen het onderwijs, gesloten jeugdzorg, bemoeizorg en de ambulante gezondheidszorg. 
Ik help mensen om te gaan met verschillende problemen (waaronder angst, somberheid, boosheid, stemmingswisselingen en trauma).  Ik heb veel ervaring met complexe problematiek en probeer door oprecht contact te maken aan te sluiten bij de behoeften van mijn cliënten. Ik werk met onder andere schematherapie om disfunctionele patronen inzichtelijk te maken en om te buigen en trauma behandeling zoals EMDR.
Mijn werkstijl typeert zich door mijn enthousiasme, humor en “out of the box” denken.
Ik ben getrouwd, heb een dochtertje en een hond. Mijn werkdag is woensdag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AfbeeldingromuyMijn naam is Romy Kleijn (1988) en ik werk sinds maart 2019 samen met de Utrechtse Psychologenpraktijk. Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van de mastertitel in 2011 ben ik als psychologe aan de slag gegaan bij diverse organisaties. Op deze manier heb ik kennis kunnen maken met verschillende visies en werkwijzen binnen mijn vakgebied. Bovendien heb ik mensen mogen behandelen met zeer uiteenlopende problemen. Deze ervaring zet ik vandaag de dag in bij de Utrechtse Psychologenpraktijk. Door middel van bij- en nascholing, intervisie en supervisie houd ik mijn kennis up to date.

De vraag waarom gedragen of voelen mensen zich zoals ze zich gedragen of voelen vormt het uitgangspunt van mijn behandelingen. Ik wil mensen écht begrijpen, zonder oordeel. Pas als ik jouw verhaal of probleem volledig begrijp en jij je begrepen voelt kunnen we “verder”. Dat wil zeggen onderzoeken wat jij nodig hebt om geholpen te worden én om stappen te zetten in de goede richting. Ik help je bij dit proces en we zullen dit samen doen. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van onder andere cognitieve gedragstherapie (CGT), oplossingsgerichte therapie, en interventies vanuit de positieve psychologie.

Naast mijn werk breng ik mijn tijd graag door met mijn partner en ons zoontje. We wonen met veel plezier in Utrecht. In de weekenden zijn we meestal bij familie en vrienden te vinden. Verder vind ik het fijn om te sporten; wielrennen en hardlopen zijn mijn favoriet.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

 

 

Afbeelding1MiriamMijn naam is Miriam Bil (1986). Ik werk sinds maart 2019 samen met de Utrechtse Psychologenpraktijk. Hiervoor heb ik geruime periode gewerkt bij een grote landelijke instelling voor specialistische GGZ. Ik heb daar veel ervaring opgedaan in het werken met mensen met ADHD, eetstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek en trauma. Daarnaast heb ik ook veel gewerkt met mensen welke een combinatie hadden van lichamelijke en psychische klachten. In mijn behandelingen vind ik het van belang om echt contact met elkaar te hebben en de klachten zo goed mogelijk te doorgronden. Ik gebruik daar verschillende behandelmethoden voor, oa de cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ik gesprekken ben ik analytisch en confronterend, maar daarbij is er ook altijd ruimte voor lichtheid en humor. Het geeft me veel voldoening om getuige te zijn van het proces wat we dan gezamenlijk doorlopen. Mijn kennis houd ik up to date door bij- en nascholing, intervisie en supervisie.

In mijn privéleven breng ik vooral veel tijd door met mijn man en twee kinderen. Ik ben vaak op de hei te vinden en houdt van lekker lang tafelen met vrienden en familie. Mijn werkdag is de maandag en vanaf mei ben ik daarnaast ook nog op de dinsdag (even weken), woensdag (oneven weken) en donderdag in Utrecht aan het werk.